Drakboda Islandshästar

DRAKBODA ISLANDSHÄSTAR FINNS NU I HÄRJEDALEN.

OM OSS


Drakboda islandshästar sysslar med kvalitétsavel i liten skala.Vi har nu flyttat vår verksamhet till Härjedalen. Vår avel på Island går under namnetDrekahreiðri. Det händer att vi ibland har någon häst till salu. Vi är även intresserade av träning och tävling. Det är främst Malin Stang tävlar. Hon deltog i sitt 13:e SM 2018. Malin åker ut till andra stall och håller lektioner och kan även erbjuda lektioner uppe i Härjedalen. Läs mer om Malins verksamhet Här

Medryttarverksamhet


Hos oss finns det nu möjlighet att bli medryttare på våra välutbildade islandshästar. Hästarna har rena och väl separerade gångarter.Som medryttare kan du även rida lektioner på din medryttarhäst för att lära dig mer om gångartsridning. Du behöver inte ha ridit islandshäst tidigare men du måste vara ridkunnig. Kontakta: drakboda@gmail.com för ytterligare information och provridning.


Här uppe i Härjedalen finns det oändliga kuperade ridvägar som hjälper till att bygga muskler på hästarna. Har man tur kanske man får se en björn. 

Telefon0703798806

CONTACT US:

Måndag - Lördag
09:00 - 17:00
Söndag
Stängt

Välkommen att kontakta Drakboda islandshästar.Här kommer lite information om oss  Vi köpte vår första islandshäst Glámur1996 av Jenny och Hreggi. Det var mest Gunnar som red och tävlade honom. Vi insåg snart att det inte fungerade att tre ryttare skulle dela på en häst så häst nummer två Jarpur inköptes 1999 och blev Malins ridhäst. Han var då fem år gammal. Honom har vi kvar och han rids fortfarande. Han har nu fyllt 28 år. Jarpur och Malin har varit ute och tävlat tillsammans i många år och de har bland annat en guldmedalj i pass på SM.

När vi köpt vår tredje häst var vi tvungna att köpa en gård och  köpte då Drakboda på södertörn.(där av namnet på företaget)

Under mina trettio resor till Island har det hunnit bli både ridning och många hästinköp och kontakter. Vi samarbetar med företaget Leirubakki som tidigare hette Arbakki. Därifrån köpte vi Assa frá Árbakka som Malin tävlat 13 SM tillsammans med. 

Under alla år som Malin åkt Sverige runt och tävlat har jag

(Susan) varit med och haft försäljning. Mitt företag hette först SG Hestkraft men bytte namn till Drakboda Consulting när vi köpte gården. Vi har fött upp sju hästar. Alla har namn som börjar på bokstaven H. Den senast födda är Assas tredje avkomma och är tre år nu. Hon föddes uppe i Härjedalen.


Inom ramen för företaget har jag även haft en del socionomuppdrag och kommer att fortsätta med det om tillfälle ges.


Drakboda Consulting har haft försäljning på Globen och senare Friends under många år. Jag har sålt häst hund och fritidsprodukter. Jag kommer nu att åter bygga upp företaget som varit lite vilande de senaste åren och ta in många nya produkter. Så HÅLL UTKIK.

Efter 18 år på gården blev det dags för nya äventyr. Vi flyttade upp till Härjedalen och tog med oss 7 hästar.

Var sak har sin tid.

Jodå för er som undrar. Jag rider också men tycker inte om att tävla.